Google Alternatifi 3 Arama Motoru

Blog

Google Alternatifi 3 Arama Motoru

Admin
2023-10-22 11:31:20

Google Alternatifi 3 Arama Motoru

Google alternatifi 3 arama motoru dünyada en çok merak edilen soruların başında yer almaktadır. Özellikle hayatımızın hemen her alanında faydalandığımız Google’ının güvenlik sorunları ya da fazlasıyla reklam sunması sebebiyle birçok kişi alternatif arama motorları aramakta ve kullanmak için güvenilir bir site tercih etmektedir.

Filtresiz arama motoru imkânı sunan Google servisinin yanı sıra reklamsız bir şekilde dilediğiniz sayfalarda gezinmek istiyorsanız gelin sizin için hazırlamış olduğumuz ve dünyada en çok tercih edilen ilk üç arama motorunu birlikte tanıyalım.

Google Alternatifi 3 Arama Motoru

Google alternatifi 3 arama motoru yazımıza başlamadan önce arama motorlarına değinmek isteriz. Dünyada artık hemen her işin teknolojik aletler üzerinden ve internet üzerinden gerçekleştiğini düşünürsek arama motorlarının bizler için ne kadar önemli olduğunu anlayabiliriz. Artık bildiğiniz üzere telefonlarda dahi arama motorları varken dünyada ne kadar bilinmeyen arama motoru olduğunu tahmin dahi edemezsiniz.

Google alternatifi olarak sizlere ilk 3 arama motorunu sunuyor olsak da dünyada kullanılan pek çok arama servisi bulunmaktadır. İlk 10 içerisinde yer alan bazı arama motorları ise şunlardır: Baidu arama motoru, Firefox arama motoru ve Arayan ördek arama motorudur.

3. Bing Arama Motoru

Google alternatifi 3 arama motoru listemizin ilk sırasında Bing yer almaktadır. Microsoft tarafından milyon dolarlar harcanarak tasarlanan arama motoru tamamen Google rakip olmak amacıyla dizayn edilmiştir. Bing arama motoru Google nazaran arama sonuçları sayfasında reklam sunmadığından dolayı pek çok kişi bu özelliği için bu motoru tercih etmektedir.

Değişken arka plan özelliği de sunan Bing, dilediğiniz zaman tıpkı masaüstü gibi arka planınızı değiştirebilme şansını sizlere sunmaktadır. İlk 18 arama motoru içerisinde dünyada sık kullanılan ikinci arama motorlarının başında yer almaktadır.

2. Yahoo Google Alternatifi 3 Arama Motorundan İkincisi

Yahoo arama motoru tıpkı diğerleri gibi Google rakibi olarak görülse de Yahoo’nun durumu biraz daha farklıdır. Google arama motorunun kurucuları ilk başta Yahoo ya bu sistemi sunduğunda Yahoo tarafından red almış ve beğenilmemiştir. Ancak şu an Google 1. Sırada en çok kullanılan arama motoru olarak tercih edilmektedir. Yahoo sistemi ise ABD’de en yaygın kullanılan arama motorudur.

Google alternatifi 3 arama motoru olmasının en büyük sebebi ise gizlilikte Google’dan daha iyi hizmet sunuyor oluşudur. Aynı zamanda film, harita ve müzik hizmetlerini de beraber sunduğundan dolayı Yahoo’da Google arama motoruna rakip görülmektedir.

1. Yandex Google En Büyük Rakibi

Google alternatifi 3 arama motoru listemizin ilk sırasında Yandex bulunmaktadır. Rusya yapımı olan bu arama motoru ülkemizde de en sık tercih edilen arama motorları arasında görülmektedir. Bulut, harita ve ek hizmetler almanıza yardımcı olan yazılım Google’dan daha iyi dil hizmeti de sunduğundan dolayı en büyük rahip olarak görülmektedir. 2011 yılından itibaren de ülkemizde ofis açmış olması Türkiye de bu arama motorunun kullanım oranını oldukça artırmıştır.